به گزارش همشهری آنلاین، وزیر کشور روز شنبه ۲۲ مرداد در حاشیه نشست تشکلها و مشارکتهای اجتماعی درباره لزوم بیمه اجباری زائران عتبات عالیات گفت: همه پیشبینیها و تلاشها بر این است که سفر اربعین، سفری ایمن و خوب باشد و بر همین اساس مذاکراتی با طرف عراقی انجام شده و اطمینان دادهاند امنیت را برقرار کنند، اما موضوع ایمنی و امنیت دو مساله است و زائران باید بیمه باشند که اگر از نظر ایمنی دچار مشکلی شدند بیمه بتواند جبران کند.
وی افزود: سازمان مربوطه عددی را به عنوان بیمه دریافت میکند تا اگر در حوزه ایمنی مشکلی پیش آمد بتوان خسارتها را از محل بیمه جبران کرد. این عدد حدود ۱۷ الی ۱۸ هزار تومان خواهد بود.
وحیدی ادامه داد: درباره معطلی در مرز برای زائریان از طرف ایران مشکلی وجود ندارد و از طرف عراقی نیز خواسته شده به میزان خروجی از دروازههای کشور، ورودی در نظر بگیرد تا زائران معطل نشوند و قول دادهاند که تعداد ورودیها را افزایش دهند که اگر این امر محقق شود ماندگاری در مرز نخواهیم داشت؛ یعنی کار زائران به همان اندازه که در خروجی ایران انجام میشود در ورودی عراق نیز انجام خواهد شد تا معطل نشوند.
زائرین میتوانند از خودروهای شخصی استفاده کنند
وزیر کشور در خصوص حمل و نقل زائران نیز گفت: اساس بر این است که از ناوگان عمومی استفاده شود، اما به هر حال با حجم زیادی زائر روبه رو هستیم و کمبودهایی در حوزه حمل و نقل عمومی داریم و گفته شد که زائران با خودروهای خود بیایند و برای این کار نیز پارکینگ در نظر گرفته شده است. در حقیقت اولویت ما حمل و نقل عمومی است، اما با توجه به کمبودی که وجود دارد، زائران میتوانند از خودروهای شخصی نیز استفاده کنند.
به گفته وحیدی پیشبینی ما برای اربعین امسال پنج میلیون زائر است، اما خواسته شده است که داوطلبان در سامانه ثبت نام کنند تا اعداد و برآورد دقیقتری پیشبینی شود.
وحیدی در خصوص ورود خودروها از ایران به عراق نیز اظهار کرد: هنوز حرف قطعی و توافق قطعی در این مورد با طرف عراقی زده نشده است. در خصوص مرزها نیز بر اساس قولی که طرف عراقی داده از ۱۶ محرم تردد از مرز خسروی امکان پذیر خواهد بود و مقرر شده از مرزهایی چون تمرچین و باشماق به عنوان یکی از گزینهها برای افرادی که به این مرزها نزدیک هستند، تردد امکان پذیر شود.
نظر شما